Klüp Bilgileri: ALSİM ALARKO | 2014/2015 Süper Lig

Club Emblem - ALSİM ALARKO
Adres:


ALSİM ALARKO,
G.O.S.B İhsan Dede Cad. 800. Sk. No: 814,
41480 Gebze / KOCAELİ 
Telefon 0262 648 23 79 Faks 0262 751 09 51
 

 Klüp Bilgileri:

ALSİM ALARKO SAN. TES. ve TİC. A.Ş.

Yurt içinde ve yurt dışında geniş bir coğrafyada genel müteahhit olarak faaliyet gösteren Taahhüt Grubumuz, yılların birikimi ile büyük altyapı işleri, sanayi tesisleri, iş merkezi, otel, hastahane ve benzeri projelerin yapımını gerçekleştirmektedir.

Taahhüt sektörü uluslararası ölçekteki şirketlerin kıyasıya rekabet ettiği sektörlerin başında gelmektedir. Sektörde dünya ölçeğinde artan iş olanaklarına rağmen, sıkı rekabet koşullarında iş almak her geçen gün biraz daha zor hale gelmektedir. Bu nedenle, bir yandan pazar ve müşteri çeşitliliğini artırmak bir yandan da alınmış olan işlerin en kısa sürelerde ve azami karlılıkla bitirilmesi rekabet için zorunlu hale gelmektedir.

Dünyanın çok geniş bir coğrafyasında faaliyet gösteren Grubumuz, halen batıda Cezayir, doğuda Sahalin Adası, güneyde Yemen-Katar, kuzeyde ise Rusya ve Kazakistan arasında çok sayıda projeyi yürütmektedir. Gelişen pazar olanaklarını değerlendirmek amacıyla 2007 yılı başında, körfez ülkelerindeki projelerin takibine yönelik olarak Katar? da bir ofis açılmış ve faaliyetlerine başlamıştır. Petrol fiyatlarındaki artış bu sektörde yatırımların canlanmasına neden olmuş, çok sayıda rafineri ve petrokimya yatırımı gündeme gelmiştir. Doğalgaz ve petrol boru hatlarında da önemli gelişmeler kaydedilmektedir.

Organizasyon ve yönetim sistemlerimiz devamlı olarak gözden geçirilmektedir. Bu çerçevede  iş yapma usullerimizin ciddi bir rekabet üstünlüğü sağlayacak şekilde geliştirilmesine 2007 yılında da devam edilmiştir. Personel eğitimlerine yoğun olarak devam edilmiş, artan iş yükü nedeniyle mevcut kadrolar takviye edilmiştir. Malzeme ve hizmet alımları konusunda bir yandan kaliteyi artırırken diğer yandan da maliyetleri azaltmak için yeni kaynaklar araştırılmış ve kayda değer sonuçlar elde edilmiştir. İşlerin en kısa zamanda ve hatasız olarak yapılabilmesi için gerekli iyileştirmelerin yapılmasına devam edilmiştir. Bu sayede 2007 yılında önemli maliyet tasarrufları sağlanabilmiştir. Şantiyelerin sürekli ve periyodik olarak denetlenmesine ilişkin faaliyetlere devam edilmiş, denetimde etkinlik artırılmıştır. Uygulanmakta olan İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi sayesinde iş kazalarında ciddi azalmalar olmuş ve kaza oranlarımız gelişmiş ülkelerin standartlarına erişmiştir. Uygulanmasına devam edilen Çevre Yönetim Sistemi, faaliyetlerimizde çevreye verilmesi muhtemel zararları kabul edilebilir düzeylere getirmemizi sağlamıştır. Şirketimiz ISO 14001, ISO 9001 : 2000 ve OHSAS 18001 belgelerine sahip olup yönetim sistemlerinin sürekli geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. 

Taahhüt Grubunun genel müteahhit olarak faaliyet gösterdiği alanlar ana hatlarıyla aşağıdaki başlıklar altında toplanabilir:


? Havaalanları,
? Metro ve Demiryolu Sistemleri
? Su ve Atık Su Arıtma Tesisleri,
? Gaz ve Akaryakıt Boru Hatları,
? Anahtar Teslimi Komple Fabrikalar,
? İş Merkezi, Konut, Hastahane ve Okul İnşaatları,
? Yol ve Barajlar,
? Kompresör ve Pompa İstasyonları,
? Kuvvet Santralları,
? Tank Çiftlikleri,
? Petrokimya ve Rafineri Tesisleri.


 
 
Kulüp Takımları
ALSİM ALARKO (ALS)